Installatie op een stand-alone computer

De meest eenvoudige installatie methode is de installatie van Compad Bakkerij op een enkele computer. In deze situatie wordt zowel het computerprogramma Compad Bakkerij als de gegevens op één computer geïnstalleerd. Een dergelijke situatie wordt ook wel een stand-alone installatie genoemd.

Om Compad Bakkerij te installeren maakt u gebruik van een installatieprogramma. Het installatieprogramma van Compad Bakkerij zorgt er voor dat noodzakelijke folders worden aangemaakt en dat de noodzakelijke programma onderdelen worden gekopieerd. Het installatieprogramma van Compad Bakkerij treft u aan op de programma cd-rom of kunt u op aanwijzing van de Compad helpdesk downloaden van het Internet.

Het installatieprogramma zorgt er voor dat de software op de door u opgegeven locatie wordt geïnstalleerd. Om de installatie van de software gemakkelijk te laten verlopen wordt door het installatieprogramma al een standaard locatie voorgesteld. Deze is afhankelijk van uw besturingssysteem. Heeft u een zogenaamd 32 bits besturingssysteem (zoals Windows XP, Windows Vista) dan is de standaard locatie c:\program files\cbwin\. Wilt u Compad Bakkerij op een 64 bits besturingssysteem gaan installeren dan de in standaard programma locatie c:\program files (x86)\cbwin\.

 

Het installatie proces voor een nieuwe installatieWanneer u Compad Bakkerij voor het eerst op uw computer installeert dan volgt u de volgende procedure. Het installeren van een update over een bestaande installatie wordt verder op beschreven.

  1. Compad Bakkerij wordt geïnstalleerd door een installatie programma. Tijdens het uitvoeren van het installatieproces wordt u door middel van een aantal stappen door het installatie proces geloosd. Druk op de opdrachtknop Volgende om de installatie procedure te starten
  2. In de tweede stap dient u aan te geven dat u instemt met de licentie bepalingen. In deze stap geeft u aan dat u instemt met de licentie voorwaarden en klik daarna op de opdrachtknop Volgende
  3. In de derde stap kunt u de doelmap van Compad Bakkerij opgeven. Wilt u Compad Bakkerij in de standaard doelmap installeren c:\program files\cbwin (of bij 64 bits besturingssystemen c:\program files (x86)\cbwin\) dan hoeft u geen actie te onder nemen en kunt u de installatie procedure vervolgen door op de opdrachtknop Volgende te klikken en verder gaan met stap 4 van deze procedure

    installatie

    Kies u er voor om Compad Bakkerij op een andere locatie te installeren dan kunt u de locatie desgewenst aanpassen. Echter het is wel handig om deze locatie vast te leggen, want bij het installeren van een toekomstige update moet u deze update wel op dezelfde locatie installeren. Achterin dit document is er ruimte om uw installatie te documenteren.

  4. Klik op de opdrachtknop Volgende om verder te gaan met de volgende stap in het installatieproces.
  5. Klik nu nogmaals tweemaal op de opdrachtknop Volgende om het installatie proces te starten

 

 

Share Button

Geplaatst op oktober 27, 2014 • Gecategoriseerd in: Installatie