Eenvoudig Etiketteren!

GoedEtiket.nl biedt u in samenwerking met Compad Software een zeer betaalbare oplossing om toch snel en eenvoudig te komen tot een goed en juist warenwettelijk productdeclaratie. In slechts vier eenvoudige stappen beschikt u over een juist etiket. Dankzij de koppeling met SpecsPlaza beschikt u altijd over de meest actuele productspecificaties waardoor u snel het goed en juist warenwettelijke productdeclaratie kunt opstellen voor uw banket en brood specialiteiten.

Ophalen van de specificaties

Alvorens u met Compad Bakkerij een warenwettelijk declaratie kunt opstellen, dient u de grondstof specificaties op te halen. Het ophalen van de specificaties wordt in twee fasen uitgevoerd. In de eerste fase haalt Compad Bakkerij de lijst met beschikbare specificaties op. U kunt de lijst van beschikbare specificaties ophalen door in Compad Bakkerij te kiezen voor de menu optie

Recept | Synchroniseren SpecsPlaza

 

Compad Bakkerij zal nu de lijst van beschikbare specificaties ophalen

Door wijzigingen van het recept of de samenstelling van de grondstof kan het voorkomen dat de grondstof leverancier een nieuwe versie van de specificatie aan de bakker beschikbaar stelt. In de lijst met beschikbare specificatie wordt door middel van gekleurde pinnetjes voor de specificatie aangegeven of uw al in het bezit bent van de meest actuele specificatie.

Omschrijving
U beschikt over de meest actuele specificatie
U beschikt wel over een specificatie, maar de fabrikant/leverancier heeft inmiddels een nieuwe specificatie beschikbaar gesteld.
Deze specificatie is niet meer aanwezig in Specsplaza. Reden kan zijn dat de fabrikant een andere artikelcode heeft toegekend of de fabrikant heeft het artikel uit specsplaza verwijdert omdat het niet meer leverbaar is
Deze specificatie is voor u niet toegankelijk. Bijvoorbeeld gilde koorn mix, deze is alleen voor de echte bakker toegankelijk
U heeft deze specificatie nog helemaal niet opgehaald.
Wanneer voor de specificatie geen gekleurd pinnetje staat dan betekend dit dat de specificatie voor u niet beschikbaar is.

 

Binnen Compad Bakkerij bent u niet verplicht om alle specificaties op te halen. Immers in de praktijk kan het voorkomen dat u niet alle beschikbare specificaties daadwerkelijk nodig heeft. Immers een producent zoals Zeelandia stelt aan u de specificaties van al hun grondstoffen aan u beschikbaar. Maar u neemt in de praktijk slechts vijf grondstoffen van hun af. In dat geval is het niet nodig om iedere keer al hun specificaties op te halen.

Daarom kunt u in Compad Bakkerij zelf bepalen welke specificaties u wilt ophalen of wilt actualiseren. U kunt de gewenste specificaties selecteren door deze te markeren door voor de specificatie te klikken in of door op de opdrachtknop te klikken.

Waarom is een specificatie niet beschikbaar voor mij?

Het kan voorkomen dat een bepaalde specificatie voor u niet beschikbaar is. Een veel voorkomende reden zou kunnen zijn dat de fabrikant de invoer van de specificatie nog niet heeft afgerond (nog niet gefiatteerd) of u bent niet geautoriseerd om de specificatie in te zien omdat u deze grondstof niet afneemt. Met Compad Bakkerij kunt u heel snel achterhalen om welke reden u de desbetreffende specificatie niet kunt inzien. Tevens toont Compad Bakkerij direct de contact gegevens van de leverancier. Wanneer u toch van mening bent dat u wel over deze specificatie moet kunnen beschikken, dan kunt u direct contact opnemen met de leverancier om te vragen het mogelijk is dat u toch inzage krijgt in deze specificatie.

Daadwerkelijk ophalen van de specificaties

Nadat Compad Bakkerij voor u de lijst met beschikbare specificaties heeft opgehaald kunt u aangeven welke specificaties daadwerkelijk opgehaald dienen te worden. U kunt uiteraard meerdere specificaties tegelijker tijd markeren en zijn er verschillende methodes om snel en efficiënt bepaalde specificaties te markeren, zoals:

  • Alle specificaties van een bepaalde leverancier
  • Alle specificaties van een bepaalde groep
  • Alle eerder opgehaalde specificaties actualiseren
  • Alle specificaties

Recepten beheer
Uw recepten vormen de basis voor ieder product en dus ook voor het opstellen van de uiteindelijke productdeclaratie. Compad Bakkerij beschikt over een zeer uitgebreide receptuur administratie. Zo kunt u binnen Compad Bakkerij u naast het beheren van de recepten van uw eindproducten ook de recepten van halffabrikaten vastleggen.

Deze halffabrikaten kunt u weer gebruiken binnen een andere recept. Zo biedt Compad Bakkerij u de mogelijkheid om het recept van het kapseldeeg dat u nodig heeft voor het maken van mokka en slagroomtaarten eenmalig vast te leggen in een kapseldeegrecept. Dit recept kunt later zeer eenvoudig invoegen in uw recepten voor de mokkataart en de slagroomtaart. Wanneer het recept van uw kapseldeeg veranderd dan hoeft u deze wijziging maar op een plek door te voeren.

Beheren
Het invoeren van recepten is eenvoudig. Binnen Compad Bakkerij kunt u zowel brood (procentuele invoer) als banket (op basis van een vaste uitkomst) recepten vastleggen. Tijdens het invoeren van het recept kunt u kiezen uit de grondstoffen die zijn opgehaald uit SpecsPlaza. Maar u kunt ook uw eigen grondstoffen toevoegen. Van deze grondstoffen kunt u zelf de productspecificatie vastleggen. Ideaal voor de grondstoffen die afneemt van bijvoorbeeld uw regionale leverancier of juist speciaal importeerd vanuit het buitenland.

Zoek en vervang
Uiteraard biedt Compad Bakkerij zeer veel hulpmiddelen die het beheren van recepten een stuk eenvoudige maken. Zo beschikt Compad Bakkerij over een functie Zoek & Vervang, waarbij u middels een zeer beperkt aantal muisklikken een grondstof kunt vervangen door een andere gronstof in alle recepten.

Productdeclaratie
Compad Bakkerij kan aan de hand van het recept heel snel voor u het juiste warenwettelijke etiket opstellen in meerdere talen (Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans en Papiaments).

Maar Compad Bakkerij biedt u meer! Zo kan de software ook voor u de kostprijs berekenen. Hiervoor kunt u grondstofprijzen vastleggen/importeren. Tevens heeft u de mogelijkheden om naast de benodigde grondstoffen ook kosten en arbeid in het recept op te nemen. Zodat u een zo nauwkeurig mogelijke kostprijscalculatie kunt opstellen.

Artikelen invoeren

Naast het eenmalig vastleggen van de recepturen biedt Compad Bakkerij ook de mogelijkheid om een catalogus vast te leggen van alle eindproducten. In de praktijk komt het regelmatig voor dat u een bepaald recept gebruikt voor verschillende eindproducten. Neem bijvoorbeeld een hotelcake die u aanbiedt in een grote als in een kleine uitvoering.

Qua recept maakt het niet uit immers het is en blijft nog steeds hetzelfde recept. Echter prijs en in sommige gevallen ook de barcode verschilt. Daarom biedt Compad Bakkerij u de mogelijkheid om naast de receptuur administratie ook de eindproducten vast te leggen.

Naast de verkoopprijs en de benaming kunt u desgewenst van een eindproduct ook een foto vastleggen en informatie over de consumenten verpakking (inhoud, barcode, soort verpakking). Compad Bakkerij biedt uzelfs de mogelijkheid om informatie over de handelsverpakking vast te leggen.

Compad Bakkerij is dus geschikt voor kleine bakkersbedrijven die zich vooral richten op consumenten als hele grote bakkersbedrijven die zich richten op de retailmarkt.

Het afdrukken

Heeft u eenmaal uw gegevens ingevoerd, dan profiteert u iedere dag van het gemak van Compad Bakkerij. Om te beschikken over de meest actuele etiketten, productspecificatiebladen, prijslijsten en/of schapkaarten hoeft u enkel maar de gewenste artikelen te markeren en op de printerknop te drukken.

Volgens kunt u de gewenste layout selecteren en Compad Bakkerij zal voor u de gegevens afdrukken in het door u gewenste formaat in het door u gewenste aantal.

Compad Bakkerij ondersteund op dit moment meer dan 1800 formaten etiketten. Ook ondersteund Compad Bakkerij iedere labelprinter mits deze maar beschikt over een goede window printerdriver. Labelprinters van Brother, Dymo, Eltron, Epson, Zebra zijn door ons getest.

Daarnaast biedt Compad Bakkerij ook een tal van koppelingen met o.a. etiketteringsmachines (van Prompt en Digi), verpakkingsmachines, informatiezuilen, internet pagina’s. Kassasystemen. Op deze manier beschikt u niet alleen op uw kantoor altijd over de meest actuele productspecificatie, maar kunt u deze ook met een paar muisklikken distrueren naar de verschillende afdelingen binnen uw bakkersbedrijf.

Uw eigen layout

Binnen Compad Bakkerij is het mogelijk om zelf de opmaak van facturen, leverbonnen en productielijsten te bepalen. Naast de standaard meegeleverde layouts voor verschillende bakkersgilden zoals:De Echte Bakkers Heerlijk & Heerlijk Ambachtsbakker en Gebackerijis het op een zeer eenvoudige manier mogelijk om zelf layouts toe te voegen.

Als basis kiest u een van de vele meegeleverde standaard layouts en pas deze layout geheel naar uw wens aan. Zo kunt u nieuwe elementen zoals tekst, afbeeldingen, logo’s en dergelijke aan uw eigen layout toevoegen. De beschikbare gegevensvelden zijn overzichtelijk in rubrieken onderverdeeld zodat u snel uw eigen layout kunt ontwerpen.

Op deze manier kunt u etiketten, schapkaarten, prijslijsten, adresetiketten, productielijsten, lever/contantbonnen, facturen en dergelijke geheel aan uw eigen huisstijl aanpassen.

Als u bijvoorbeeld gebruik wilt maken van etiketten, dan kunt u kiezen uit een diversiteit van mogelijke formaten zoals Avery en Herma. Ook het afdrukken van barcodes zoals EAN8 en EAN13 behoren tot de mogelijkheden.

 

Share Button

Geplaatst op juni 19, 2014 • Gecategoriseerd in: Productinformatie, Specsplaza